banneri

lauantai 24. elokuuta 2013

Intialainen Dal-kastike - supernopeeta, todella edullista ja taivaallisen hyvää

Tämä mausteinen linssikastike on keittiöni vakiosörsseleitä. Varsinkin syksyn pimeimpään aikaan tämä ruoka valmistuu nopeasti ja samalla lämmittää myös märät varpaat. Jos joku kysyy, mitä linsseistä oikein voisi tehdä, vastaukseni on aina tämä. Taannoin suosittelin kastiketta mm. Maijalle, joka otti vinkistä vaarin ja tuunasi reseptistä omanlaisensa. En uskalla väittää reseptiä täysin autenttiseksi, mutta hyvää tämä on kuitenkin.

En muista lainkaan, mistä alunperin olen ohjeen löytänyt. Vuosia siitä kuitenkin on ja nykyään nakkelen mausteet kattilaan aikalailla summamutikassa. Joskus on tullut liian mausteistakin ja keittiössä pitänyt hetken aikaa pähkäillä, miten ruoka muuttuu syömäkelpoiseksi. Helppoa, halpaa ja hyvin nopeeta.

Aneemisten ruokakuvien äiti. Mutta oli ihan hirveä nälkä.


Perusohje on suunnilleen tällainen:
Sipulia
valkosipulia
kuminaa
chiliä, mielellään tuoreena ja jauheena
kurkumaa
inkivääriä
jeeraa
soijakastiketta
purkki kookosmaitoa, kookoskermaa, tavallista kermaa
pari desiä punaisia linssejä
vettä
öljyä
garam masalaa

Jos käsi osuu maustehyllyssä kaneliin tai kaardemummaan, heitä pannuun vaan!

Kuullosta sipulit ja lisää mausteet garam masalaa lukuuottamatta. Kuullota mausteita heti, lisää linssit ja vesi. Kun linssit on kypsiä, lisää kerma. Tarjoile riisin kera.

Tänään jätin kerman pois ja korvasin sen kahden tuorejuustopurkin jämillä. Toisessa oli valkosipulituorejuustoa 50 g (100g purkista puolet) ja maustamatonta irtosi purkin pohjalta pari lusikallista.

Tämä on superhalpaa! Linssipaketti maksaa noin 2,5e. Siitä tähän kului noin 1/3. Pirkan ruokakerma taitaa olla alle 60 senttiä. Lisäksi sipulia, mausteita ja riisiä. Isommallekin porukalle ruuan hinnaksi tulee korkeintaan pari euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...