banneri

torstai 13. helmikuuta 2014

Jauheliha-Mutti-soossi

Vuoden vaihteen tienoilla Henri Alen twiittasi mutti-soossista eli tomattikastikkeesta. Hyllyt tyhjeni Mutti-tomaattimurskasta. En noussut junaan silloin. Olin onnellisesti jo unohtanut koko soossin, kun en juurikaan tomaattikastikkeita syö. Kaupassa sattui tölkki silmään, joten ajattelin kokeilla.

Alkuperäistä twiittiä en ala etsimään. Ohje löytyy Liemessä-blogista. Luonnollisestikaan en noudattanut ohjetta, mutta hyvää tuli silti.

Tämä oli taas niitä ruokia, joita tehdessä ei missään vaiheessa tarkisteta raaka-aineiden löytymistä. Punkkua ei ollut, se oli selvää. Kai sen voi korvata valkoviinietikalla? Punaista tai valkoista, ei kai tämä niin tarkkaa ole. Onneksi ei sen jälkeen puuttunut muuta kuin sokeri. Korvasin sen hillosokerilla toivoen parasta. Toinen vaihtoehto olisi ollut tomusokeri.

Mun makunystyröillä rokkas! Alunperin pastakastike, mutta minä pidä enemmän perunoista. Toimii erinomaisesti myös pottujen kera. Epäilemättä yhtä hyvin myös riisin kaverina. Tämän halvemmalla on vaikea saada parempaa tehtyä. Euron tomaattimurska, euron jauheliha, sipuli ja muutama peruna.Mutti-soossi

1 tlk hyvää tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5 tl sokeria (hillosokerikin käy, jos ei muuta ole)
öljyä
1 tl valkoviinietikkaa
vettä
suolaa
maustepippuria
oregano,chili, tinjami
250g rasia sikanautaa

Paista jauheliha, mausta suolalla ja varovaisesti pippurilla.

Pilko sipulit ja laita ne kasariin todella miedolle lämmölle hauduttumaan. Anna olla vartin verran. Sipulit ei saa ruskistua!

Lisää sekaan sokeri ja puolet tomaattimurskasta. Jätä hautumaan ainakin 10 minuutiksi. Lisää loppu tomaattimurska ja purkin huljautusvesi. Lisää valkoviinietikka, mausteet ja jauheliha. Sekoita joukkoon 0,5 dl parasta oliiviöljyä, mitä löydät.

Tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...